Lån en radonmåler af grundejerforeningen

Grundejerforeningen har en elektronisk radonmåler, der er til frit udlån blandt foreningens medlemmer. Målingen skal ske over 4-5 dage i fyringssæsonen og giver dig indblik i niveauet af den radioaktive gasart i dit hjem.

Udlån foregår efter først-til-mølle-princippet ved at skrive til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - angiv navn og adresse.
Radon findes i alle boliger, men risikoen for høje koncentrationer af radon i hjemmet varierer, og særligt i det østlige Danmark har mange huse for høje radonniveauer.

Viser målingen, at dit radonniveau er under 100 Bq/m3, behøver du ikke gøre noget for at nedbringe det. Det er dog altid en god idé at holde niveauet så lavt som muligt med hyppige udluftninger.

Er niveauet mellem 100-200 Bq/m3, anbefaler myndighederne, at du nedbringer det med lette tiltag, såsom at forbedre luftskiftet i boligen, mens du ved niveauer over 200 Bq/m3, bør se efter mere effektive tiltag.

Hvordan du kommer den radioaktive gas til livs, afhænger af de muligheder, der er i din bolig. Blandt andet har det en betydning, om huset har kælder, og om det er ventileret med naturlig ventilation eller et ventilationsanlæg.

Læs mere på www.bolius.dk/radonfrithjem